'Van Hall is een strategische partij als het gaat om de groei van ons bedrijf', Martijn, Fromanteel

Over de ondernemer

fotoSportret1


Sijmen Visser  Sijmen is enthousiast ondernemer en doorgewinterd financieel bedrijfsadviseur. “Ik ben opgegroeid in een echt ondernemersgezin. Na het behalen van mijn doctoraal bedrijfseconomie heb ik bij een grootbank en een tweetal landelijke adviesbureaus als financieringsspecialist ruime ervaring opgedaan.

Tijdens mijn werk bij de bank zag ik veel goede bedrijfsideeën en plannen stranden, erg jammer en meestal onnodig. Vooral bij kleine en middelgrote bedrijven schortte het vaak aan kennis op het gebied van planning en financiering. Kennis die ik wél in ruime mate bezit en waar ik meer mee wilde doen. Met Van Hall, dat ik in 2006 heb opgericht, zet ik mijn financiële expertise graag in voor het MKB. Mijn drijfveer? Bedrijven helpen hun goede ideeën en plannen wél te laten slagen. Er is immers niets mooiers dan samen een bedrijf met mooie producten of diensten mogelijk maken!” 

 

Mijn blik

Wat zie ik?

De huidige economische recessie raakt het MKB hard. Met 'financieringsland' volop in beweging, banken die kritischer zijn dan ooit en een toenemende verscheidenheid aan financiers en diensten, hebben veel bedrijven moeite om voldoende financiering aan te trekken. Zonde, want het ontbreken van fondsen vertraagt de groei of het herstel van bedrijven.

Waar grote organisaties de beschikking hebben over eigen specialisten, ontbreekt het binnen het MKB vaak aan de expertise, het netwerk en de tijd die nodig is om de financiering goed te verzorgen.

Wat beoog ik?

Ik zet mij in voor MKB-ondernemingen die behoefte hebben aan ondersteuning bij de financiële aspecten van de bedrijfsvoering. Vanuit het belang van (lees: het borgen van continuïteit voor) mijn opdrachtgever bied ik precies wat nodig is om op eigen kracht verder te kunnen. Het opbouwen van een persoonlijke en lange termijnrelatie met mijn opdrachtgevers is voor mij een belangrijk speerpunt. Lees meer over onze aanpak...


Van Hall: niet zomaar een naam

De naam van Hall independent is een hommage aan de gebroeders Walraven en Gijs van Hall. Deze broers wendden in de Tweede Wereldoorlog hun beurs- en bankkennis aan voor het verwezenlijken van hun idealen en speelden een sleutelrol bij de financiering van verzetsactiviteiten. Vanuit het Nationale Steunfonds, ook wel “de Bank van het Verzet” genoemd, vervulden zij een brugfunctie tussen de instellingen waar geld aanwezig was en daar waar het nodig was. Dankzij hun inspanningen kon het goede mogelijk gemaakt worden.

In alle bescheidenheid heb ik ook het streven om goede plannen en ambities mogelijk te maken. En net als de gebroeders vervul ik in veel gevallen een brugfunctie tussen financiers en ondernemingen.

Goed om te weten:

- 3-maands Euribor  3,86%
- 10 jaar staatslening  2,84%
- groei BBP 2024 1,1%
- groei BBP 2025 1,6%
- consumentenvertrouwen -21
- producentenvertrouwen -3,6
- inflatieverwachting 2024 2,7%
standen per 1 mei 2024  

Contactgegevens

van Hall | Financieel bedrijfsadvies
Noordzijde 40
1064 GV Amsterdam
svisser@vanhall-independent.nl
020- 4862784