'Na een goede voorbereiding op de start, was de financiering vlot geregeld. De begeleiding hierbij door Van Hall was cruciaal', Geert Knol, Flex Impact. 

De (pre-) start......van een bouwer van motorregelaars

Onderstaand leest u het verhaal van een anonieme ondernemer die wij onlangs hielpen.

Wat was er aan de hand?

Al heel wat jaren werk ik aan de ontwikkeling van een nieuw systeem dat de afstelling van motoren regelt. De hoofdlijn van het idee is dat ook bestaande dieselmotoren, dankzij een ander regelsysteem, schoner kunnen draaien. Nu er een groeiende behoefte is aan schonere motoren is de tijd rijp voor de laatste ontwikkeling van het systeem en de marktintroductie. Lange tijd lukte het mij en andere adviseurs niet om de financiering rond te krijgen. Op een bijeenkomst kwam ik in contact met Van Hall.  

Hoe pakten we de problemen aan?

De adviseur van Van Hall zette mij ertoe aan kritisch na te denken over de nog uit te voeren werkzaamheden, de timing en de kosten. Van Hall maakte - zelfs voor mij als techneut - inzichtelijk hoeveel geld we op welk moment nodig zouden hebben. Ook werkte hij een plan uit waarin mijn visie, de marktmogelijkheden en mijn aanpak helder werden. Van Hall toonde zich betrokken en dacht echt met mij mee. Met dit (pre-)startplan onder de arm konden wij gericht op zoek naar financiering.

Wat was het resultaat?

Financieringsmogelijkheden zijn er in alle soorten en maten. Maar welke paste nou juist bij mijn plan? Dit bleek ook voor de adviseur van Van Hall een pittige uitdaging. Na diverse opties onder de loep genomen te hebben, vonden wij uiteindelijk de oplossing: met bijdragen vanuit zowel de Topsectoren van het Ministerie van Economische Zaken, als die van enkele andere bedrijven waar ik mee samenwerk, hebben we de benodigde financiering rond gekregen. Het traject ging gepaard met bloed, zweet en tranen, maar heeft wel tot het gewenste resultaat geleid. Ik ben blij dat ik met de hulp van Van Hall eindelijk verder kon met het 'echte' werk.

Goed om te weten:

- rente 3-maands Euribor  -0,51%
- rente 10 jaars staatslening  -0,30%
- groei/krimp BBP 2020 -5%
- groei BBP 2021 3%
- consumentenvertrouwen -29
- producentenvertrouwen -5,4
standen per 1 sept. 2020  

Contactgegevens

van Hall | Financieel bedrijfsadvies
Noordzijde 40
1064 GV Amsterdam
svisser@vanhall-independent.nl
020- 4862784